Skip to main content

BULAN YANG PERTAMA


Amaran! Entry kali ini adalah sebuah entry penghargaan. Mohon jangan ada yang muak, termuntah pelangi or something bila baca nukilan ini. Kalau rasa nak baca juga, tolong well prepared dengan baldi dan tisu sekotak eh. Hahahahahahaha ✌

Bulan yang pertama;
Hey kau, ya kau. Kau yang hadir dalam hidup. Tak jemu ke layan karenah saya dalam bulan yang pertama ni? Tak penat ke hadap gedik, manja and nakalnya saya? Maaflah. Saya perempuan dan saya sungguh gemar untuk menghitung saat, minit, jam, hari, tahun malah dekad pun saya sanggup tunggu untuk teruskan perhitungan ini.

Untuk 720 jam;
Terima kasih untuk waktu yang diluangkan. Aku tahu kadang kau busy nak mati dengan life and hobby kau tapi kau tetap juga cuba untuk curi waktu tu untuk sentiasa ada dengan aku (kesat air mata) Aku tahu weih walaupun kau tak cakap pun yang kau tengah busy waktu tu! Hampir ¾ waktu kau tu mostly untuk aku kan? Hahahahaha aku tahu tu sebab aku ni pengacau hidup kau since you dah upgrade I to be yours so terima jelah takdir ni (jelir lidah, welk)

1440 minit yang terbazir;
Don’t ever you try to betray all my trust on you, okay? I know you won’t but you know kan I ni perempuan. Ragu-ragu tu confirm ada, paling teruk pun seminit dua dia mesti datang. Itu lah salah satu sebab kenapa saya selalu overthinking and sometimes it makes me gonna burst :)) Tapi takpa, kasih sayang I mampu mengatasi segalanya and please don’t broke all your promises because I’m holding it tightly.

30112016;
Hold on! Look at those numbers. Keep it in mind and let it be as our memorable numbers. I know you bukannya tahu nombor-nombor tu melambangkan apa kan. Biasalah lelaki (mata ke atas dan tangan di bahu) paling-paling depa dok buat jadikan nombor ekor kahkahkahkahkah. Eh, I melawak ja tu. Jangan ambil hati nah. Back in time, thank you for accepting all my flaws since you fall with me. I’m not pretty asf. I don’t a have a super nice body shape. I don’t have a flawless skin and maybe I’m not a type of girl that you’ve dream for. But I’ve a piece of heart that can love you until my last breath and I’ve a strength to defend you as mine. Last but not least, thank you for loving me sincerely. I really appreciate all your efforts :)

1853;
I LOVE YOU THERE! ❤

Comments

Popular posts from this blog

HECTIC MONTH

Hai guys,
Lama agaknya kita tidak bersua muka? Am I right hahahaha. Okay, now aku rasa macam nak share something yang bagi aku mungkin benda ni datang dari diri sendiri. Yelah, mana taknya suka sangat buat kerja hujung-hujung and at the end hang yang lingkup terperosok bawah jambatan usang yang kau bina sendiri and kau tak tahu nak buat apa lepas tu. Percaya pada aku, aku dah lalui benda ni. Paling mengejutkan setiap sem benda ni berlaku hahahahaha. 
Alah standard student yang typical macam aku ni memang kelakunya macam ni. Selagi tak sampai ke takrih akhir selagi tu lah tak terkocoh-kocoh nak buat kerja. Lepas tu dan pula nak update story dekat whatsapp and ig kata busy, pecah kepala apa semua. Hell-o- siapa suruh hang buat kerja last minute, pastu hang nak memekak kata itu ini! ((Ehem dok mengata dekat diri sendiri ke kak? Hahahah, maaf))
Lately I’m kinda suffer from depression for a thousand reason. Waktu macam ni lah aku punya gatal, kiang, manja apa semua nak datang serby aku ap…

STUDENT'S LIFE

Hello and hi readers (I don’t think that I have a readers, sadlife)

It’s been a long time I didn’t post anything here. I’m quite busy for now, tomorrow and until the day I die (sigh bcs no more time to play around). For next two month I’m gonna be officially nineteen and rip to my self bcs never alert with the surrounding, hahahahahahahaha. Sometimes I feel wanna go back to the past and says to myself “pls enjoy your teenage life bcs its fvcking fun tho” after this when you end your school life especially, you will spend less time with your family bcs you need to further your study to the highest one. The chronology is like this, you will get your diploma, degree and then your master.

Yes I know it’s hard to archive it bcs know I’m struggling to get my diploma in mechatronic technology engineering and it is so fvcking hard to pass it, I admit it bcs I can say that I feel so lazy to study and always do my assignment last minute (it’s not good okay, sebab you’ll suffer. Hahahahaha you…

BULAN YANG KELIMA 💕

hello earthlings,

finally i'm back from my last entry which is i cant remember when i post it hahaha pardon me, please 🙏 so now i'm here to give some apprication to someone who i love the most 💞

love, thankyou for this five months. you bring a lot of happines to my life. you make me in cloud nine when ever i'm with you, always. tak pernah sedetik pun i rasa tak bahagia bila dengan you. tolong percaya kata-kata i yang mungkin nampak main-main ni hah 😂

sweetie pie, i think i dont want to talk too much sebab last night i kept countdown the time but sadly you gelojoh sangat and you yang wish dulu. penat mata i dok berjaga-jaga dekat minit jam tu tapi hampeh you musnahkan segala-galanya hahahahaha 🌚 but its okay sebab both of us nampak macam akward gila bila wish face to face macam tu.

gummy bear, listen to me. keep it on you mind always that i will love you till the end of my life and of course you "must" be the last for me okay? hiks 🙈 hah tengok tu sampai pak…