Skip to main content

LOVE IN PENANG VS LOST IN PENANG

as well i'm back to share some story yang takda siapa pun nak baca ni ahahahahahahaha. i'm glad to have someone who always by my side and i know he will read this post. he struggles too much to find my link but i rasa kesian sebab he can't find it so dengan baik hati i bagi direct jelah link blog ni. so hi my lovely silent reader ❤

lost in penang. first day i step my two own feet in this tanah air aku rasa ragu-ragu. betul ke keputusan aku untuk sambung belajar dekat sini, terdampar sorang-sorang tanpa sahabat mahupun sanak saudara terdekat. sungguh aku terlalu jauh dari tempat aku dilahirkan. aku tak kenal sesiapa pun, aku rasa homesick gila-gila sampaikan aku request dekat ayah aku nak pindah kktm ahahahahahaha (ingat macam sekolah ke boleh pindah-pindah) truly i'm totally lost in penang. aku kena berdikari sendiri, bak kata orang tua dahulu kala pandai-pandailah kau nak hidup. 

aku hadap satu sem dekat penang walaupun susah (in fact tak susah mana pun, saja je nak perhatian minah ni) aku belajar macam aku waktu sekolah dulu. main-main, study last minute, tak puas hati itu ini and finally i might be found love in penang. tapi... dulu aku kata dekat diri sendiri tanpa pandang cermin macam ni lah "aku taknak orang penang or utara, jauh kot nak balik raya nanti ahahahahaha" tapi lahni aku rasa aku dah termakan kata-kata sendiri kot.

itu lah mimi, cakap tak fikir kan dah kena! but its okay, aku rasa aku pun dah ready kot untuk ada hubungan dengan manusia setelah bertahun-tahun aku hiatus kan hati ni ahahahahahahaha. so selamat datang pada yang tanpa segan silu bertapa dalam hati ni. moga kau sabar dan tabah dengan perangai tuan punya hati ni. sometimes dia memang tak betul, mereng sikit but she really love you (hat ni tipu ja :p)

end of story, i just love penang. sayonara





Comments

Popular posts from this blog

HECTIC MONTH

Hai guys,
Lama agaknya kita tidak bersua muka? Am I right hahahaha. Okay, now aku rasa macam nak share something yang bagi aku mungkin benda ni datang dari diri sendiri. Yelah, mana taknya suka sangat buat kerja hujung-hujung and at the end hang yang lingkup terperosok bawah jambatan usang yang kau bina sendiri and kau tak tahu nak buat apa lepas tu. Percaya pada aku, aku dah lalui benda ni. Paling mengejutkan setiap sem benda ni berlaku hahahahaha. 
Alah standard student yang typical macam aku ni memang kelakunya macam ni. Selagi tak sampai ke takrih akhir selagi tu lah tak terkocoh-kocoh nak buat kerja. Lepas tu dan pula nak update story dekat whatsapp and ig kata busy, pecah kepala apa semua. Hell-o- siapa suruh hang buat kerja last minute, pastu hang nak memekak kata itu ini! ((Ehem dok mengata dekat diri sendiri ke kak? Hahahah, maaf))
Lately I’m kinda suffer from depression for a thousand reason. Waktu macam ni lah aku punya gatal, kiang, manja apa semua nak datang serby aku ap…

STUDENT'S LIFE

Hello and hi readers (I don’t think that I have a readers, sadlife)

It’s been a long time I didn’t post anything here. I’m quite busy for now, tomorrow and until the day I die (sigh bcs no more time to play around). For next two month I’m gonna be officially nineteen and rip to my self bcs never alert with the surrounding, hahahahahahahaha. Sometimes I feel wanna go back to the past and says to myself “pls enjoy your teenage life bcs its fvcking fun tho” after this when you end your school life especially, you will spend less time with your family bcs you need to further your study to the highest one. The chronology is like this, you will get your diploma, degree and then your master.

Yes I know it’s hard to archive it bcs know I’m struggling to get my diploma in mechatronic technology engineering and it is so fvcking hard to pass it, I admit it bcs I can say that I feel so lazy to study and always do my assignment last minute (it’s not good okay, sebab you’ll suffer. Hahahahaha you…

BULAN YANG KELIMA 💕

hello earthlings,

finally i'm back from my last entry which is i cant remember when i post it hahaha pardon me, please 🙏 so now i'm here to give some apprication to someone who i love the most 💞

love, thankyou for this five months. you bring a lot of happines to my life. you make me in cloud nine when ever i'm with you, always. tak pernah sedetik pun i rasa tak bahagia bila dengan you. tolong percaya kata-kata i yang mungkin nampak main-main ni hah 😂

sweetie pie, i think i dont want to talk too much sebab last night i kept countdown the time but sadly you gelojoh sangat and you yang wish dulu. penat mata i dok berjaga-jaga dekat minit jam tu tapi hampeh you musnahkan segala-galanya hahahahaha 🌚 but its okay sebab both of us nampak macam akward gila bila wish face to face macam tu.

gummy bear, listen to me. keep it on you mind always that i will love you till the end of my life and of course you "must" be the last for me okay? hiks 🙈 hah tengok tu sampai pak…