Life

Sunday, December 10, 2017


Hello earthlings, Im back!

Rasa lama sangat tak membuang masa dekat blog ni and yeah nak belek belek pun tak dan aih. Tapi takpa aku bukan menyepi cuma terlalu busy dengan kehidupan kolej (HAHAHAHAHAHAHAHA) okay, it seems something wrong with that laugh, noticed it? Well, i hate my collage life and it really suck me. I dont know how i can be apart of that collage. Its not because the collage achievement or what it just about people. Most of them are really crazy and insane.

Sorry to talk, but i cant bear this anymore. Its maybe new for me, yelah baru setahun jagung hadap dunia ni then end up pengalaman pertama yang mematangkan kau untuk jadi dewasa ialah jumpa dengan manusia yang perangai masyaAllah, pijak semut tak mati oi. I dont really care if they want do some bad things in their life but please "apa masalah kau sampai kacau life aku, fvck!" chill down girl haih. 

Okay now, the problem is they disturb my life, again MY LIFE. Sedarlah kita ni manusia biasa so mind your own business. Most people tak suka hidup dia kena kacau ataupun diambil berat oleh manusia yang jenis jaga tepi kain orang ni. Bukan apa, aku tahu kau belum rasa kan? Nak pesan ni ingat roda berpusing ada masa kau duduk atas dan ada juga masa kau akan duduk bawah rasa macam mana dipandang hina, dipijak henyak oleh manusia lain dan rasa macam mana AKU rasa.

Entah mana silap aku sampai yelah orang layan aku macam ni, bukan kata teruk tapi lebih kurang macam sampah. Tapi entahlah, aku manusia biasa sama juga macam kau tapi mungkin kau lebih sempurna sebab tu kau pandang remeh pada aku jadi aku nak ucap tahniah dah terima kasih untuk kata-kata manis yang kau hambur pada aku, thanks.

End up, aku malas nak bercakap dengan manusia yang entah pape yang tak reti menghargai. Sebagai manusia daripada aku tunding jari dekat orang lain baik aku semak balik sehelai-sehelai kesalahan aku yang mungkin aku tak perasan. Cuba perbaiki sikit demi sikit and yeah aku hidup bukan untuk puaskan hati semua orang sebab sumpah tak berbaloi woi! Baik kau kita puaskan hati orang yang sayang dekat kita je like someone we trust macam ibuayah, kawan-kawan and lovely one.

Akhir kata dari saya ialah, TRUST NO ONE.

Sometimes good things fall apart so better things can fall together. -Marilyn Monroe


You Might Also Like

0 comments

CBOX

Followers

Popular Posts