MIMI KARIM

flaw

your landyard, here


" I would rather wear flowers in my hair than diamonds around my neck "

drop your words!




The End}
Friday, 14 December 2018 | Friday, December 14, 2018 | 0Comment


Fuhhh rasa berhabuk blog ni, lama sangat tak meluah kata-kata dan perasaan dekat sini and a big hug for my blog hehehehe. A lot of story yang aku nak cerita and sometimes cerit tu aku tak mampu nak luah dekat sesiapa, sigh and fml. I have no ones to talk sebab entahlah i lost my self. Bukan takde siapa nak dengar cerita aku, in fact ada je si Laila tu but i refuse sama ada should i or shouldn't. Some kind of wth is going with my life. So serabut and kadang aku rasa macam lembut sangat hati ni and yeah nak menangis je. Someone break me in silence and aku tak tahu sama ada dia perasan or dia tak. For now aku jadi malas nak berfikir, aku usaha semampu aku untuk jadi yang terbaik untuk dia even aku rasa dia cold gila dengan aku. Aku usaha semampu aku, just be like the one who he dreamt before. Im trying to be as perfect as he wants but tanpa aku sedar mungkin dia makin melangkah jauh dari aku. Like seriously, it is my biggest fear to face!

Im here not to tall about feeling pun sebenarnya but i cant, benda ni kacau perasaan aku. Tapi takpa biar aku usir jauh perasaan gundah ini, sakit bila fikir banyak kali. Benda susah nak settle sebab sebelah pihak je yang beria pun tak guna juga. Haih its okay, as my promise aku akan stay even apa pun yang jadi. Nak usir aku, terserah but i'll always be there for you till the end of my life. So back to the topic, actually aku nak cerita fasal kehidupan terakhir aku sebagai pelajar Kolej Kemahiran Tinggi Mara Balik Pulau. One semester left which is Latihan Industri yang quite hard to find near Johor ni idk why rasa macam nak fed up pun ada weih mencari tu hahahahaha. But aku percaya rezeki Allah tu ada cuma cepat atau lambat je rite? Its okay selagi ada masa ni teruskan mencari, doakan untuk aku tau :)

Actually my study was so far so good, cuma aku rasa fuck up gila waktu fyp haritu. Stress gila bila teammates kau perangai semua macam pelaq and syukur panel semua baik even physco nak mampus but for me lulus and dapat result elok pun dah kira okay bcs last minute gila aku kitorang punya project. Waktu last minute tulah memacam jadi, GPS terbakar diikuti dengan GSM terbakar and end up semua the whole system terbakar. Weih luluh hati aku masatu, sebab esoknya dah nak kena present apa semua. Rasa useless gila teammates aku semua ni rasa nak put lame on everyone! But just chill, semua yang jadi ada sebab and hikmah. Bukan hak aku nak marah semua orang, Allah dah plan semua tu and kitorang faced the panels and alhamdulillah ada tolerate between panels.

Aku plan taknak menangis masa the end of the day but i cant bcs i really hate separation. Paling terkesan bila pandang muka dia and Laila. I just cant, diorang yang selalu ada waktu jatuh bangun aku dekat situ. Tak pernah berganjak even seinci pun dari aku and kau imagine macam mana aku tak menangis? Sedangkan bila aku lapar aku cari diorang. Aku boring, aku ajak Laila keluar teman aku even berdua pun jadilah. Kalau shopping beli barang tak sama tu bukan kitoranglah. Semua benda nak sama the merungut "ish kau ni sibuk je beli sama macam aku" padahal aku pelawa dia and dia pelawa aku so macam mana tak sama ahahahahahahahaha. She just kind, family dia pun cukup elok. Kadang aku cuti balik juga ruma si Laila, having fun dekat Ipoh and now bila dah habis belajar I wish to be there again.

So yeah! Aku dah takda idea nak cerita apa lagi. But lepas ni aku akan selalu update kot sebab dah tak busy macam waktu study dulu. So i guess aku boleh luangkan masa sikit dekat blog ni. Oh aku harap sangat korang doakan rezeki aku untuk Latihan Industri. Bila dapat LI on time nanti aku boleh habis on time, and boleh cari rezeki tolong ibu ayah pula nanti hehehe. For those yang masih belajar tu, have fun okay. Cari kawan yang betul-betul boleh jadi kawan, jangan yang perangai macam musibat depan lain and belakang lain tau.